söndag 29 juni 2008

EM slut, nu över till Hockey!

Så var Fotbolls-EM äntligen slut, precis lagom till att NHLs stekheta off-season börjar på tisdag. Men det har redan börjat hetta till lite.

Som jag skrev igår har Tampa bytt till sig rättigheterna att förhandla med både Gary Roberts och Ryan Malone från Pittsburgh. Jag spekulerade då att det skulle bli svårt att får Malone att skriva på men nu har det tydligen skett. Enligt Sportsnet.ca har Tampa erbjudit ett 7-årskontrakt till den ungen forwarden, värt 31 miljoner dollar, dvs ca 4.4 miljoner per år. Antagligen ser dom honom som ett starkt komplement till Steve Stamkos och vi kommer nästa säsong få se en andrakedja i Tampa Bay med Stamkos som center mellan just Malone och Roberts.

Samtidigt verkar Tampa vara på väg att göra sig av med Dan Boyle. Den offensive backen skrev nyligen på ett 6-årskontrakt (!!) värt nästan 6 miljoner per år, men ska nu vara på väg bort? Tampas nya ledning (laget bytte ägare nyligen), ska enligt ryktet ha börjat sprida information om att backen är tillgänglig.

Sean Averys dagar i New York är räknade. Glen Sather ska ha gett Averys agent tillåtelse att prata med andra lag redan innan Tisdagens deadline och så många som fem lag har uttryckt intresse att skriva kontrakt med retstickan som gjorde livet till ett helvete för Martin Brodeur i slutspelet. Sather ska ha erbjudit Avery ett fyraårs kontrakt värt 3 miljoner per år, men Avery tycker sig förtjäna minst 4 miljoner per år, något Dallas Stars tydligen ska vara beredda att ge honom om rykten talar sanning.

Columbus Blue Jackets var ute efter Ryan Malone innan han byttes till Tampa och nu går jakten på kvalitetsforwards vidare. Nästa mål sägs vara Vancouvers Brendan Morrison, kanske mest känd som en av spelarna i Linköpings superkedja under lockouten här i Sverige. I många år spelade Morrison förste center mellan Markus Näslund och Todd Bertuzzi hos Canucks, men har tappat i värde där uppe. Dags för en nystart i Ohio kanske?

Mats Sundin kommer antagligen INTE nappa på Montreals bud, utan kommer med största sannolikhet testa marknaden och då ska New York Rangers ligga högt upp på listan. Där skulle han få en mindre roll än han haft i Toronto, men om Jagr faktist väljer att stanna kunde Sundins chanser till en Cup öka nämnvärt. Om ryktet som säger att Detroit är intresserade och att vinna en cup är det som driver Mats till att testa en säsong till så borde dock valet vara självklart i mina ögon.

Rangers har för övrigt också fått tillstånd att prata med San Joses back Brian Campbell, spelaren som ALLA lag tycks sukta den här sommaren.

Inga kommentarer: