lördag 28 juni 2008

Blandade NHL-nyheter

Upptakten till NHL's Free Agency är intensiv. Lagen stressar för att hinna skriva kontrakt med sina spelare innan den förste juli då många spelare som saknar kontrakt är fria att gå till vilken klubb som helst.

Pittsburgh Penguins har i dagarna bytt bort förhandlingsrättigheterna för Ryan Malone och Gary Roberts till Tampa Bay Lightning. Malone är 29 år och hade sin bästa säsong i karriären förra året med 51 poäng (27 mål). Frågan är dock om Tampa slänger upp de pengar han vill ha, eller om han väntar på möjligheten att spela ut lag mot varandra efter den förste juli. Roberts är 42 år nu och frågan är väl om han är så sugen på att fortsätta egentligen. Han skulle säkerligen vara en bra mentor till Steve Stamkos, förstavalet i draften, om han sticker ner till Florida.

Philadelphia Flyers har skrivit ett flerårskontrakt med unge centern Jeff Carter. 23-årige Carter har etablerat sig som en framgångsrik center för Flyers och detta säkrar upp hans tjänster i tre år.

Anaheim Ducks köper ut Todd Bertuzzi, den väldige högeryttern som för några år sedan skapade stora rubriker när han hoppade på Colorados Steve Moore bakifrån och gav denne men för livet. Efter ett drygt års avstängning kom Bertuzzi tillbaka till NHL och Florida (dit han blev bortbytt från Vancouver) efter lockouten, men byttes sen till Detroit. Han hade dock svårt att komma tillbaka till den formen han var i när incidenten med Moore inträffade och fick lämna Detroit efter säsongen. Förra året skrev han på ett två-årskontrakt med Anaheim men nu väljer alltså laget att köpa ut honom efter bara ett år.

I Dallas har Loui Eriksson skrivit ett nytt kontrakt med "Stars" och får 1.5 miljoner dollar per år i två år. Eriksson lämnade Frölunda utan att ha fått något större genombrott i Elitserien, men har jobbat hårt och efter några år i AHL etablerade han sig förra säsongen Dallas.

Ytterligare utköpningar: Islanders släpper Shawn Bates och Florida gör sig av med Josef Stumpel, och Toronto släpper målvakten Andrew Raycroft, allt för att ladda plånböckerna inför free agencyn.

Inga kommentarer: