onsdag 20 augusti 2008

Och UTAN skattesänkningen då?

Fascinerande hur Aftonbladet lyckas skapa rubriker kring att regeringen kommer få problem eftersom familjer idag har mindre pengar att leva på varje månad, trots att artikeln går ut på att berätta om hur el och bensin faktist drar ner pengarna i kassan trots skattesänkningen.

Vid närmare läsning slås man dock av "hur hade det sett ut om vi INTE fått skattesänkningen?". Då hade ju familjerna kunnat räkna med mindre underskott kassan, för inte en enda av de posterna som räknas upp skulle påverkats av en socialdemokratisk regering..

När Aftonbladet sedan rubriksätter Lena Mellins krönika får man dock intrycket att de ökade oljepriserna och den globala inflationen är Reinfeldts fel. Jävlars.. tänk om jag ändå vetat att Socialdemokraterna hade kunnat hålla nere oljepriserna när jag röstade senast, då hade världen varit lättare att leva i idag. Men så läser man och ser att hon faktist understryker att det inte är Reinfeldts fel..

Hur ska Aftonbladet ha det egentligen?

Som en av Sveriges största mediakanaler inser dom givetvis att dom kan påverka en opinion. Folk läser i regel mer utifrån en rubrik än en text. Detta spelar ingen roll om det rör sig om politik eller om sport eller om enstaka händelser.

Inga kommentarer: